Manageyourmedia

WAT IS NARROWCASTING?

Narrowcasting is een vorm van communicatie waarbij specifieke informatie wordt gepresenteerd aan een beperkt en doelgericht publiek. Het is het tegenovergestelde van broadcasting, waarbij informatie wordt verspreid naar een breed en algemeen publiek. Bij narrowcasting wordt de inhoud afgestemd op de interesses, behoeften en kenmerken van een specifieke doelgroep.

Narrowcasting maakt gebruik van digitale schermen, zoals tv's, monitoren of projectoren, om informatie te tonen aan een specifieke locatie of omgeving. Deze schermen zijn vaak strategisch geplaatst op plaatsen waar mensen samenkomen, met name in de retail zoals winkels, maar ook in wachtruimtes, luchthavens, treinstations, hotels, restaurants, sportscholen, kantoren en andere openbare ruimtes.

Het doel van narrowcasting is om gerichte en relevante informatie te bieden aan het publiek op een specifieke locatie en op een specifiek moment. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals reclame, promotie van producten of diensten, interne communicatie binnen een organisatie, informatieverstrekking, entertainment, het tonen van nieuws of weerberichten, wachttijdsvermindering, instructies, aankondigingen en andere vormen van communicatie.

Het grote voordeel van narrowcasting is dat de boodschap wordt aangepast aan de behoeften en kenmerken van het doelpubliek, waardoor de relevantie en impact van de informatie wordt vergroot. Het stelt organisaties in staat om specifieke boodschappen over te brengen aan een geselecteerde groep mensen op een efficiënte en effectieve manier.

Narrowcasting kan worden gerealiseerd met behulp van speciale software, het CMS, die de inhoud van de schermen beheert en controleert. Deze software stelt gebruikers in staat om de inhoud te plannen en te wijzigen op basis van verschillende criteria, zoals tijd van de dag, locatie, doelgroep en gebeurtenissen.

Kort samengevat is narrowcasting een vorm van communicatie waarbij specifieke informatie wordt gepresenteerd op digitale schermen aan een beperkt en doelgericht publiek. Het biedt organisaties de mogelijkheid om gerichte boodschappen te communiceren en de betrokkenheid en effectiviteit van hun communicatie-inspanningen te vergroten.
Tijdens het bekijken van een product kan je de merkbeleving direct versterken door narrowcasting.
Met narrowcasting menuborden zorg je voor afwisseling in jouw menu’s en kun je deze direct heel eenvoudig aanpassen wanneer dit nodig is.

Wat is de toegevoegde waarde van narrowcasting

De toegevoegde waarde van narrowcasting ligt in het vermogen om gerichte en relevante informatie te bieden aan een specifiek publiek op een specifieke locatie en op een specifiek moment. Hier zijn enkele voordelen en toegevoegde waarden van narrowcasting:

Effectieve communicatie: Narrowcasting stelt retailers in staat om hun boodschappen op een effectieve manier over te brengen. Door de informatie af te stemmen op de interesses, behoeften en kenmerken van het publiek, is de kans groter dat de boodschap wordt opgemerkt en begrepen.

Betere betrokkenheid: Doordat de inhoud is afgestemd op de doelgroep, wordt de betrokkenheid vergroot. Het publiek voelt zich meer aangesproken en geïnteresseerd in de getoonde informatie, wat resulteert in een betere interactie en reactie.

Verhoogde relevantie: Narrowcasting maakt het mogelijk om specifieke boodschappen te communiceren aan een zorgvuldig geselecteerde groep mensen. Hierdoor kan de informatie worden afgestemd op hun behoeften, waardoor de relevantie en impact van de boodschap worden vergroot.

Flexibiliteit en aanpassingsvermogen: Narrowcasting kan snel worden aangepast en bijgewerkt. Met behulp van speciale software kunnen inhoud en boodschappen eenvoudig worden gewijzigd op basis van verschillende criteria, zoals tijd van de dag, locatie, doelgroep en gebeurtenissen.

Verbeterde merkbeleving: Narrowcasting biedt mogelijkheden om een positieve merkbeleving te creëren. Door relevante en aantrekkelijke inhoud te tonen, kunnen organisaties de perceptie van hun merk versterken en een blijvende indruk achterlaten bij het publiek.

Kostenbesparing: In vergelijking met traditionele gedrukte media kan narrowcasting kostenefficiënter zijn. Het maakt gebruik van digitale schermen en software, waardoor de kosten van het afdrukken en distribueren van fysiek materiaal worden verminderd.

Mogelijkheid tot realtime updates: Narrowcasting stelt organisaties in staat om real-time updates en actuele informatie te tonen. Dit is vooral handig bij het delen van nieuws, weersinformatie, spoedmeldingen of wijzigingen in de planning.

Kortom, de toegevoegde waarde van narrowcasting ligt in de mogelijkheid om op maat gemaakte informatie te leveren aan een specifiek publiek, wat resulteert in effectievere communicatie, hogere betrokkenheid, verbeterde merkbeleving en kostenbesparingen.

Helpt Narrowcasting de betrokkenheid van mijn klanten te verhogen en wat kost het?

Deze vraag willen wij graag samen met jou gaan beantwoorden door het gewoon te gaan doen. Onze prijsindicatie geeft je alvast een idee.

Extern communiceren met narrowcasting

Extern communiceren via narrowcasting houdt in dat je informatie en boodschappen verspreidt naar een extern publiek buiten je eigen organisatie. Hier zijn enkele stappen om extern te communiceren via narrowcasting:

Definieer je doelgroep:

Identificeer de specifieke doelgroep waarop je je wilt richten met je externe communicatie. Denk na over demografische kenmerken, interesses en behoeften van je doelgroep, zodat je je boodschap effectief kunt afstemmen.

Kies de juiste locaties:

Identificeer de locaties waar je doelgroep regelmatig samenkomt en waar narrowcasting-schermen aanwezig zijn. Dit kunnen openbare ruimtes zijn zoals winkelcentra, luchthavens, treinstations, hotels, restaurants, conferentiecentra, sportfaciliteiten, enzovoort.

Schermplaatsing en distributie:

Maak aantrekkelijke inhoud:

Gebruik narrowcasting-software:

Meet en evalueer de resultaten:

Monitor en meet de effectiviteit van je externe communicatie via narrowcasting. Analyseer gegevens zoals kijkersaantallen, betrokkenheid, conversies of andere relevante statistieken om inzicht te krijgen in de impact van je boodschappen. Pas je strategie indien nodig aan op basis van de verzamelde gegevens.
Door deze stappen te volgen, kun je extern communiceren via narrowcasting en je boodschappen effectief verspreiden naar je doelgroep buiten je eigen organisatie. Het stelt je in staat om gerichte en relevante informatie te delen op specifieke locaties waar je doelgroep aanwezig is.
Tijdens het bekijken van een product kan je de merkbeleving direct versterken door narrowcasting.
Plaats een narrowcasting beeldscherm daar waar dit de meeste impact heeft op je doelgroep.

VOORBEELDEN VAN EXTERNE COMMUNICATIE VIA NARROWCASTING

 • Content animaties
 • Social Media posts op Instagram, Facebook en Twitter
 • Wachtverzachters zoals movie trailers
 • Aanbiedingen en acties
 • Product en merkfilmpjes
 • Werving van personeel
 • Openingstijden
 • Wachttijden
 • Lokale acties
 • Gemeente berichten
 • Regionaal nieuws
 • Verkeersinformatie
 • Sfeerbeelden

Partner in narrowcasting en content

Wij maken het mogelijk om effectief te communiceren met jouw klanten en bezoekers. Hoe we dat doen? Download nu de infographic!

Intern communiceren met narrowcasting

Intern communiceren met narrowcasting houdt in dat je narrowcasting gebruikt als een middel om informatie en boodschappen binnen een organisatie over te brengen. Hier zijn enkele stappen om intern te communiceren met narrowcasting:

Identificeer doelstellingen en doelgroepen:

Bepaal de specifieke doelstellingen van de interne communicatie en identificeer de doelgroepen die je wilt bereiken. Dit kunnen medewerkers op verschillende afdelingen, teams of locaties zijn.

Selecteer geschikte locaties:

Identificeer strategische locaties binnen de organisatie waar narrowcasting-schermen kunnen worden geplaatst. Dit kunnen gemeenschappelijke ruimtes zijn zoals de lobby, kantine, vergaderruimtes, gangen of personeelsruimtes.

Ontwikkel relevante inhoud:

Creëer inhoud die aansluit bij de doelstellingen en doelgroepen van de interne communicatie. Dit kan onder meer nieuws en updates van de organisatie, belangrijke aankondigingen, personeelsprestaties, interne evenementen, trainingssessies, nieuwe procedures, bedrijfswaarden en inspirerende boodschappen omvatten.

Plan en beheer de inhoud:

Gebruik speciale software voor narrowcasting om de planning en het beheer van de inhoud op de schermen te regelen. Hiermee kun je de inhoud plannen op basis van de gewenste tijd, locatie en doelgroep. Zorg voor regelmatige updates en afwisseling van de inhoud om de betrokkenheid te behouden.

Stimuleer interactie:

Maak gebruik van interactieve elementen zoals polls, enquêtes, quizzen of aankondigingen om de betrokkenheid van medewerkers te vergroten. Moedig feedback aan en creëer ruimte voor discussie en dialoog.

Meet en evalueer:

Monitor en meet de effectiviteit van de interne communicatie via narrowcasting. Analyseer statistieken zoals betrokkenheid, kijkduur en reacties om inzicht te krijgen in de impact van de communicatie-inspanningen. Pas de strategie en inhoud aan op basis van de feedback en resultaten.

Voorbeelden van interne communicatie via narrowcasting

 • Dashboards
 • Verjaardagen van personeel
 • Interne vacatures
 • VVE en Bewoners appartementen complex
 • Verkeersinformatie
 • Bus metro en trein tijden
 • Bewegwijzering
 • Voorstellen nieuw personeel
 • Feestelijke gelegenheden
 • Product introducties
 • Weerbericht
 • Regionaal nieuws
Het gebruik van narrowcasting voor interne communicatie kan helpen om medewerkers op de hoogte te houden, de betrokkenheid te vergroten, de teamgeest te versterken en de organisatiecultuur te bevorderen. Het zorgt voor een effectieve en visueel aantrekkelijke manier van communiceren binnen de organisatie.
Het gebruik van narrowcasting voor interne communicatie kan helpen om medewerkers op de hoogte te houden, de betrokkenheid te vergroten, de teamgeest te versterken en de organisatiecultuur te bevorderen. Het zorgt voor een effectieve en visueel aantrekkelijke manier van communiceren binnen de organisatie.

Een geschikte narrowcasting oplossing voor elke locatie

Manageyourmedia is de specialist op het gebied van narrowcasting, wij leveren:

 • Interactieve narrowcasting schermen
 • Standaard narrowcasting beeldschermen in verschillende maten
 • Narrowcasting videowalls
 • Curved LED schermen
 • In- en outdoor narrowcasting schermen
 • Etalageschermen
 • Menuborden
 • Mirror displays
Voor elke locatie kan Manageyourmedia een oplossing bieden!
Een narrowcasting scherm direct bij de toonbank versterkt impuls aankopen van de klant.
Plan een gratis narrowcasting pilot

Gratis narrowcasting pilot

Plan nu een gratis narrowcasting pilot met ons in en laat je verrassen met het scala aan mogelijkheden voor narrowcasting of neem contact met ons op.

Plan een narrowcasting pilot in
Top

Plan een inspiratiesessie

Inspiratiesessie

Plan een pilot

Pilot

Bedankt voor uw interesse in onze infographic.

Dienstenkaart download

Direct contact? Vult u dan hieronder uw email adres of uw telefoonnummer in en wij zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

menu