APOTHEEK DE SCHRIJVER

Apotheek de Schrijver in Rijkevorsel behoort tot een farmaceutische kring van ruim 720 aangesloten apothekers die allemaal gevestigd zijn in Antwerpen stad en omgeving en in de Kempense kring.

In België geldt een wachtdienstregeling die bij wet voorschrijft om Apothekers van dienst uit de nabije omgeving te tonen zodra uw apotheek gesloten is.

Het is de bedoeling dat iedereen steeds binnen twintig minuten een apotheker van dienst moet kunnen bereiken. Ook professionele hulpverleners zoals huisartsen kunnen op die manier hun patiënten naar de best bereikbare apotheek verwijzen.

Een centraal aangestuurd systeem berekent de wachtdienstregeling automatisch voor iedere apotheker onder de noemer Geowacht en daarin staan de adresgegevens en de openingstijden van de deelnemende apotheken vermeld.

Met de introductie van de Geowacht datbase is er nu een goede regionale spreiding en een eerlijke verdeling van de wachtbeurten over de deelnemende apotheken. Het systeem werkt grensoverschrijdend en zo is er altijd een apotheek van wacht in de buurt.

Vraag:

Om de apothekers van wacht te laten zien moeten wij wekelijks een nieuwe kleurenprint maken. Hier zit behoorlijk wat werk in want daarvoor moeten wij eerst de gegevens handmatig opzoeken in de Geowacht database.

Kunnen jullie dit voor ons automatiseren met een mooie digitale toepassing zoals een scherm voor in de etalage ?

Oplossing:

Om de data uit de Geowacht database te kunnen visualiseren naar een overzichtelijke navigatie layout, is het van belang dat de data gekoppeld kan worden. Die koppeling programmeren wij door gebruik te maken van een API (Application Programming Interface). Vervolgens visualiseren wij de verkregen data via de API naar een full screen layout (portrait) waarin alles wordt samengebracht. Denk hierbij aan het tonen van geo locaties in Maps en de automatische QR code generator die matcht met de betreffende apotheken. Alle 720 apothekers die in de hele provincie (en het Waasland) in het systeem van wachtdiensten meedraaien zijn hierdoor nu met een druk op de knop zichtbaar voor de Apothekers die zich in die regio bevinden.

Resultaat:

De apothekers van wacht worden nu duidelijk zichtbaar getoond op een mooi klein scherm in onze etalage. Onze klanten zien duidelijk de adressen en bijbehorende telefoonnummers en de dichtstbijzijnde apotheken worden ook aangegeven in een Google maps kaart. De QR codes per apotheker worden veel gebruikt en geven direct toegang tot het inladen van de locatiegegevens. Met de Digitale Geowacht oplossing van Manageyourmedia besparen wij nu tijd en we bieden onze klanten een extra service!

Meer informatie over Apotheek de Schrijver vindt u via deze link: Apotheek de Schrijver

Geïnspireerd of geïnteresseerd door deze case? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Neem contact met mij op: