HOUTWERF

In de Touch client case van Houtwerf zijn wij ingegaan op de hardwarematige oplossing.

In deze Special client case van Houtwerf gaan wij dieper in op de back-end van de applicatie. Een omgeving waarin alle producten, prijzen en het assortiment per winkel wordt bijgehouden.

Een back-end is een beheer omgeving voor de applicatie die onzichtbaar is voor de klant. Hier vindt de feitelijke aansturing plaats naar de voorkant van het programma, de front-end.

De gehele applicatie is op maat gebouwd door onze developers en is tevens multi-inzetbaar. Op die manier kunnen meerdere bedrijven gebruik maken van dezelfde applicatie maar dan telkens toegespitst op een uniek klant profiel.

Vraag:

Het assortiment in de product configurator is heel divers. Naast een afwisselend assortiment zijn er per productcategorie ook verschillende maatvoeringen verkrijgbaar. Op ons hoofdkantoor werken wij met een artikel en voorraadbeheersysteem en dit moet aansluiten met wat er in de winkel ligt waar men de applicatie gebruikt. Hoe kunnen wij dit eenvoudig per keten en per betreffende winkel van die keten managen vanaf ons hoofdkantoor ?

Oplossing:

Er is een omgeving ontwikkeld waarin men zelf de gehele applicatie kan beheren. De applicatie voorziet in het aanmaken van klant ketens met daaronder geschaard de vestigingen. Het is mogelijk om een assortiment toe te wijzen aan een keten of alleen aan een specifieke vestiging. Voor het product assortiment is er de mogelijkheid om QR-codes te genereren aan de hand van een URL om daarmee productspecificaties en productinformatie direct te laten scannen door de klant. De klant kan op deze manier gemakkelijk de informatie over het product mee naar huis nemen. Aangezien de applicatie door meerdere ketens gebruikt moet kunnen worden, is er de mogelijkheid tot personalisatie van de applicatie. Zodoende is het mogelijk om de branding van de keten door te voeren, waarmee het aantrekkelijk is voor de keten om het product te plaatsen. Deze branding is terug te vinden in de screensaver welke de klant in beweging moet brengen om de applicatie te gaan gebruiken.

Resultaat:

De gehele PowerpleX applicatie is altijd actueel en vanaf het hoofdkantoor kan men exact zien welk assortiment er op een locatie aanwezig is. Aangezien de applicatie web gebaseerd is, maken we gebruik van kiosksoftware om te voorkomen dat de consument op andere websites terecht komt tijdens het gebruik van de applicatie. Op het moment dat een pagina ‘in de steek wordt gelaten’, bijvoorbeeld omdat de gebruiker ervan is weggelopen, dan komt de screensaver in actie.  Deze zet het geheel weer terug naar de Homepage. Hierdoor blijven er geen gegevens achter op het scherm van een voorganger en zo ben je er zeker van dat de applicatie er altijd netjes uit ziet voor de volgende gebruiker.

Meer informatie over duurzaam geproduceerd hout vindt je via deze link: Houtwerf

Geïnspireerd of geïnteresseerd door deze case? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee!

Neem contact met mij op: