DE ROTTERDAM

Het iconische door Rem Koolhaas ontworpen gebouw De Rotterdam is een begrip in de stad en ver daarbuiten. Niet alleen voor passanten en toeristen is het een bezienswaardigheid. Ook in het gebouw zelf heerst een bijzondere dynamiek. Het gebouw telt 41 verdiepingen en deze worden verhuurd aan verschillende bedrijven. Op de eerste verdieping bevinden zich de liften naar de kantoren en dagelijks bewegen zich hier honderden werknemers voort naar hun werkplek door een prestigieuze gang omringd door een marmeren muur.

Vraag:

Om bij de liften naar de kantoren te kunnen komen, lopen er dagelijks honderden mensen gemiddeld vier keer per dag door de gang op de eerste verdieping. Zonder in te boeten aan uitstraling en beleving willen wij een gedeelte van de serene muur gebruiken voor relevante informatievoorziening. Welke oplossing is hiervoor geschikt en is daarnaast ook nog eens vanuit elk perspectief aantrekkelijk om naar te kijken, scherp qua content en dominant aanwezig ?

Oplossing:

Gezien de grote oppervlakte is ervoor gekozen om een led-scherm in te zetten en deze integraal weg te werken in de marmeren muur. Het led-scherm kent een pixeldichtheid van 10 mm waarmee volledig gehoor kan worden gegeven aan de nadrukkelijke wensen op het gebied van kijkhoek, kijkafstand en optimale scherpte van de content. Het kunnen tonen van specifieke – en dynamische content wordt mogelijk gemaakt door een Full HD contentplayer welke via het online CMS wordt aangestuurd. Om het geheel compleet te maken hebben wij hier verschillende datakoppelingen (API) voor geprogrammeerd waarover wij graag meer vertellen in de Special client case. Dankzij een goede voorbereiding en in nauwe samenwerking met de architect verliep de gehele montage gestroomlijnd. Deze installatie heeft buiten openingstijden plaatsgevonden, waardoor gebruikers van het gebouw geen enkele hinder van de werkzaamheden hebben ondervonden.

Resultaat:

De gang en haar stijlvolle marmeren muur zijn nu voorzien van een volumineus en imposant beeldscherm dat toch bescheiden is in zijn verschijning. Het led-scherm zorgt voor een haarscherpe weergave van content, zowel van dichtbij als van veraf. Inmiddels maken dan ook vele huurders gebruik van de mogelijkheid om hun logo en aanvullende animaties die zich toespitsen op hun business, groots te verkondigen aan het dagelijks passerende publiek in De Rotterdam.

Voor meer informatie over het gebouw en de architect volg je deze link: De Rotterdam

Geïnspireerd of geïnteresseerd door deze case? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Neem contact met mij op: