DE ROTTERDAM

In de Video client case van De Rotterdam zijn wij ingegaan op de hardwarematige oplossing.

In deze Special client case van De Rotterdam gaan wij dieper in op de content animaties en de voorgeprogrammeerde datakoppelingen (API).

API staat voor Application Programming Interface. Dit kun je vergelijken met een soort digitaal verdeelstation dat externe diensten toegang kan verschaffen tot interne diensten, algoritmes, devices of informatiebronnen.

In de content programmering voor De Rotterdam zijn verschillende API’s gebruikt om specifieke – en dynamische content te kunnen tonen.

Vraag:

Dagelijks lopen er honderden mensen langs het grote scherm. Die willen wij graag informeren en animeren. Welke mogelijkheden hebben jullie hiervoor in huis ?

Oplossing:

Wij werken met programmeurs die de taal verstaan van API’s en exact weten hoe hier mee om te gaan. Zo kunnen zij deze vertalen naar efficiënte toepassingen op het Content Management Systeem. Onze content designers geven het geheel vorm binnen bepaalde lay-out formats. Zij houden rekening met alle verschillende afbeeldingsresoluties waardoor alles er mooi en passend uit komt te zien. Uiteraard allemaal conform de content briefing van de klant.

De contentplayer is tevens ook geschikt om te reageren op signalen van een bewegingssensor die gekoppeld kan worden aan het scherm. Een voorbeeld hiervan is dat er buiten spitstijd een specifieke activatie van speciale content kan worden gegenereerd aan langslopend publiek zoals een melding van Amber Alert.

Resultaat:

Alle content wordt gevoed met actuele en relevante informatie afkomstig van externe bronnen. Denk hierbij aan het laatste nieuws, weer, verkeer en OV reisinformatie. Dit wordt allemaal afgewisseld met eigen materiaal, zoals bijvoorbeeld logo’s en bedrijfsfilmpjes van bedrijven die daar gevestigd zijn, maar ook met foto’s van Instagram en posts over De Rotterdam op bijvoorbeeld LinkedIn. Vermelding van evenementen in de stad gekoppeld aan de VVV agenda maakt het hele plaatje compleet.

Voor meer informatie over het gebouw en de architect volg je deze link: De Rotterdam

Geïnspireerd of geïnteresseerd door deze case? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Neem contact met mij op: